Buenos Aires!

Als we de Retiro Busterminal binnen rijden wordt meteen duidelijk dat we een van de grootste steden van Latino America bereikt hebben. Tussen de tientallen touringcars, meer dan honderd verschillende busbedrijven en 75 gates verdeeld over de halve kilometer lange terminal probeert een gigantische menigte zijn weg van en naar het centrum van de stad te banen. Eenmaal buiten zoeken we een herkenningspunt en lopen richting de wijk San Telmo waar we opzoek gaan naar een slaapplek. Dat er dit weekeinde een aantal concerten en de Superclasico – de finale van de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate – plaatsvinden in de stad maakt de zoektocht niet echt gemakkelijk. Na een uurtje of twee hele dure of volgeboekte accommodaties te zijn binnengelopen besluiten we de analoge methode te verwerpen en online een kamer te reserveren.

De eerste dag in BA dwalen we door Microcentro, de meest centrale wijk van de stad. We moeten even wennen aan het stadsleven terwijl we een aantal pleinen en gebouwen bezoeken. De meest interessante plekken zijn alleen te bezichtigen met een tour of een online reservering. Maar we ontdekken later dat we geluk hebben: Zaterdag vindt er in BA de Museum Night plaats, waarop vrijwel alle musea en monumentale gebouwen gratis hun deuren openen. We gebruiken de Azimo-App om Pesos af te halen op een van de kantoortjes in Buenos Aires. Daardoor sparen we de hoge kosten van het pinnen en kunnen meteen een groter bedrag opnemen dan de 70 euro waarop de meeste banken hun limiet instellen.

De beroemde wijk La Boca vereren we twee keer met een bezoek. Als we de eerste keer in La Boca uit de bus stappen barst er een noodweer los dat de rest van de dag niet meer op zou houden. De Superclásico wordt afgelast door de onophoudelijke regen waardoor er van de blauw-gele massa aan Bocafans helaas niet veel over blijft. De wijk is weer tot leven gekomen als we er een paar dagen later terugkeren. De bonte huizen en kraampjes, muurtekeningen, tangomuziek en de bonte voetbaltempel La Bombonera komen in het zonlicht duidelijk beter tot hun recht. En nu hebben we ook de mogelijkheid het beroemde stadion van binnen te bekijken!

We maken optimaal gebruik van de Museum Night en bezoeken het Plaza de Congreso, Casa Rosada waarbij we telkens een uurtje in de rij staan, in de stromende regen. Maar we worden beloond met een bezoek aan het beroemde balkon vanwaar onder andere Evita en Maradona het Argentijnse volk toespraken. Om op de warmen en te drogen bekijken we tot slot het Casa de la Cultura. Op zondagochtend verandert de historische wijk San Telmo in een grote maar gezellige markt. Altijd leuk om rond te neuzen en mensen te kijken. Aangezien de Superclásico vandaag wel gespeeld wordt, passen we ons plan daar een beetje op aan. Na een bezoekje aan het Recoleta kerkhof en Evita’s graf kijken we de wedstrijd in een restaurantje waar een mix van Boca en River Plate supporters tegen elkaar op schreeuwen: 2-2!

Behalve wat geldzaken laten we in Buenos Aires ook onze kleren maar eens wassen, de lakenzak van Ruben repareren en reserveren tickets voor de overtocht naar Colonia del Sacramento. Na een weekje BA verlaten we Argentinië de tweede keer voor een uitstapje naar Uruguay, want nu we toch in de buurt zijn…

4 thoughts on “Buenos Aires!

  1. Wat weer een prachtig verhaal.Ik geniet iedere keer weer en kijk al uit naar de volgende belevenissen!!
    Maar wat een mensengekrioel, ik zou er angst krijgen zo’n grote mensenmassa om me heen
    Genieten jullie nog met volle teugen.Dat doen jullie aan de uitdrukkingen en stralende gezichten op de foto’s.Heerlijk
    Dikke knuffel en maak van de kerstdagen hele bijzondere!!!!!
    Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *