What’s your name? Gimme sweet!

Nadat we het laatste artikel over Kathmandu schreven aan het Phewa meer in Pokhara stortten we ons op de voorbereidingen voor de Annapurna Circuit Trek. We zochten contact met Prem Rai, co-auteur van een boek over de nieuwe Annapurna Trekking Trails en een van de personen die zich inspant voor het terugbrengen van de oude charme van de Annapurna Trek. Na een avond samen met Prem plannen te hebben gesmeed voor een mooie trek bleven ons nog paar dagen om de nodige energie en warme kleding te verzamelen.

Nog die zelfde avond kreeg Nadieh last van buikkramp en alle andere narigheid die gepaard gaat met een typische Dheli-belly. Toen zelfs na twee dagen geen einde in zicht leek besloten we een dokter op te zoeken waar we uiteindelijk 3 nachten verbleven: Nadieh aan het infuus. In eerste instantie even schrikken, maar dat werd snel minder toen bleek dat we samen in de meest ‘luxe’ kamer verbleven tot dan toe. Een eigen bad, 24 uur elektriciteit en zelfs warm water! Toen Nadieh al na één dag duidelijk begon op te knappen dwaalden onze gedachten weer voorzichtig af naar de machtige toppen van de Himalaya.

Na een paar potjes stevig onderhandelen waren eindelijk onze donsjassen, mutsen thermo-ondergoed binnen. Zelfs crampons ontbraken niet in onze uitrusting, een aanschaf die ons later nog veel profijt zou opleveren!