We zijn vertrokken

We zijn vertrokken, eindelijk! Hoewel de voorbereidingen zijn omgevlogen en we tot op het laatste moment nog niet echt konden geloven dat we er echt ‘lekker vandoor gaan’, was het toch wel fijn toen ons vliegtuig richting Kathmandu – of eigenlijk London – vertrok. Een nachtje doorbrengen op Schiphol was redelijk oncomfortabel, gelukkig sliepen we op London Heathrow en Indira Gandhi Airport in Delhi beter. Onze bagage werd na een beetje papierwerk tot Kathmandu doorgechecked en eenmaal gearriveerd in Nepal regelden we een visum voor 90 dagen.

Onze Kathmandu ervaringen volgen in de volgende blog, eerst een kleine terugblik op de laatste paar dagen in Nederland. We waren overdonderd door alle lieve en leuke berichtjes, appjes, telefoontjes en kaarten van mensen die ons een mooie reis toewensen. We hebben er zelfs even over moeten denken een sherpa te huren om alle geluksbrengers mee te kunnen nemen. Terwijl we al dagen voor vertek aanstalten maakten om onze backpacks te pakken propten we onze spullen uiteindelijk de avond voor vertek in onze rugzakken: 13 kg voor Ruben, 12 kg voor Nadieh. Dus ons streefgewicht van 10 kg niet gehaald, als we uit Nepal vertrekken verkopen we gewoon onze bergschoenen!

Voor we intrek namen in de vertekhal van Schiphol besloten we ons dagje Amsterdam met de Michiel de Ruyter film in het Tuschinski af te sluiten. Een toepasselijke manier om onze reis te beginnen.