Nog maar een weekje…

De dagen vliegen voorbij en de nachten in ons eigen bed zijn geteld. Ook onze laatste werkdag ligt achter ons en dat is maar goed ook, want er is nog genoeg te doen voor we vertrekken. De Wereldreislijst heeft nog steeds een dominant plekje in de keuken maar wordt telkens een stukje korter. Eén taak die we maar even vergeten waren op de lijst te zetten: puin ruimen! Berghok, zolder, garage, kleerkast en voor we ’t wisten waren er twee aanhangwagens vol.

We waren enigszins verrast toen mensen al in de eerste week van het nieuwe jaar afscheid kwamen nemen omdat ‘we jullie waarschijnlijk niet meer zien voor vertrek’. Oeps, dat was even slikken! Overal en altijd zijn er wel mensen die even vragen hoe het staat met de voorbereidingen en we betrappen onszelf erop dat we soms een beetje melig worden van het verhaal dat we elke keer afsteken: 6 februari, Kathmandu, geen plan en over een jaar zijn we terug. Op z’n laatst. En ja, misschien ook eerder. Maar het blijft stiekem natuurlijk hartstikke leuk om lekker over onze reis te praten met iedereen die er ook maar iets over wil horen!

Over een week zijn onze backpacks gepakt en is het wachten op de trein richting Amsterdam. Gelukkig is er tot dan nog tijd voor een gezellig feestje, een beetje carnaval en dikke knuffels van een boel lieve mensen.

Ruben & Nadieh