Happy Holidays!

Quote van een reisblog: “You don’t just sit at the christmas dining table and tell your parents you are leaving to travel the world”, precies wat wij wel deden en binnen no-time leek de halve wereld van onze reis te weten. Ondertussen besloten wij om uitgebreide reisplannen lekker te laten voor wat ze zijn, geen around-the-world ticket en geen reserveringen ver vooruit. We hebben een jaar lang de tijd om te doen wat we willen: 365 dagen zaterdag!

In centraal- en zuidoost Azië vind je de backpacklanden bij uitstek en aangezien Nepal hoog op ons verlanglijstje staat wordt Kathmandu de eerste bestemming van onze reis. De winter in Nepal loopt begin Februari z’n einde zodat we perfect kunnen genieten van de indrukwekkend witte toppen van de Himalaya. Uiteindelijk boeken we onze vlucht en zullen we 6 Februari vanaf Amsterdam via London en New Delhi naar Kathmandu vliegen.

De afgelopen tijd groeide er in onze hoofden een lange lijst met zaken die geregeld moeten worden. Van visa tot klamboe en van RDW tot KPN, de lijst groeit gestaagd door en terwijl er van tijd tot tijd weer enkele punten afgehaakt kunnen worden. In onze keuken hangt dan ook al enkele maanden onze Wereldreislijst. Nadieh heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt een sabbatical te nemen en mag na onze reis dus weer gewoon bij haar oude werkgever aan de slag, Ruben heeft besloten om ontslag te nemen. Verder zijn we lekker bezig met het lezen over verzekeringen (saaaaai) en inentingen (verwarrend) en denken we na over ons naderende vertrek.

Om straks in Kathmandu niet te worden overvallen door een nieuwe cultuur hebben we voor de eerste vijf nachten alvast een hostel geboekt. The Sparkling Turtle ligt een stukje buiten het drukke en toeristische Thamel, aan de voet van Swayambhunath, de Monkey Temple.

Wij tellen verder af…

Nadieh & Ruben